2024. március 29. - Auguszta

Új Elba-híd

Bizonyos építészeti változtatásokat hajtanak végre a Drezdánál megépíteni kívánt Elba-híd tervein, így a drezdaiak abban reménykednek, hogy a világörökség része maradhat a folyóvölgy a kelet-németországi város környékén.
2007. október 18. csütörtök 07:33 - Hírextra

A változtatásokról szerdán született megállapodás Georg Milbradt, Szászország tartomány kereszténydemokrata párti miniszterelnöke és tekintélyes drezdai polgárok között.

A változtatási terveket megküldik az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) is. A szerv korábban arra figyelmeztetett, hogy a híd "olyan jelentős hatással lenne a táj egységére", hogy a drezdai Elba-völgyet levehetik az ENSZ világörökségi listájáról.

"Ezzel a (szerdai) döntéssel közelebb jutottunk a város világörökségi mivoltával összeegyeztethető kompromisszumhoz" - jelentette ki Eva-Maria Stange, a szászországi kormány illetékes minisztere.

A híd megépítése ezzel együtt jelenleg egy bírósági döntés függvénye. A drezdai helyi közigazgatási bíróság környezetvédelmi szervezetek beadványának helyt adva augusztusban megtiltotta a híd megépítését, az ártér ugyanis egy védett állatfaj, a kis patkósorrú denevér (Rhinolophus hipposideros) kevés élőhelyének egyike. A drezdai városvezetés megtámadta a döntést. Az ügyben várhatólag október végéig születik meg a másodfokú határozat.

A drezdaiak többsége a híd megépítésének híve. A négysávos, 635 méter hosszúra tervezett építményen átvezető út csökkentené a forgalmat a barokk épületeiről az Elba-parti Firenzének is nevezett Drezdában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását