2021. május 18. - Erik, Alexandra

Örkény-bemutató a Római Magyar Akadémián

Örkény István egyperceseiből készült színházi előadást mutattak be Ez nem egy pipa címmel péntek este a Római Magyar Akadémián.
2007. december 1. szombat 11:22 - Hírextra

A Francesca Biancat rendezésében született darabot már bemutatták ez év júliusában a nemzetközi Changing Times - Fiatal Kreativitás fesztiválon Forte Margherában.

Az előadás tartalmat ad ezeknek a történeteknek, amelyekben a humor hirtelen és váratlanul tragédiába torkollik, vagy a lehetetlenben, az abszurdban, az irracionális racionalizásában talál kiutat, bennük a mesék kitalált világa majdnem összekeveredik a nézők valódi világával, átváltozva a hétköznapok történetévé.

A két főszereplő színész ezt a hibrid világot adja vissza egyre inkább meghatározott formát adva a térnek, afféle körjátékot lejtve, amely szavakból, képekből, videókból, filmekből, zenéből, szimbólumokból áll össze történetté.

Az előadás a Római Magyar Akadémia patronálásával az ApriLeArti produkciós projekt és a Diecimenodieci Kulturális Egyesület szervezésében, a Velencei Önkormányzat Ifjúságpolitikai Tanácsának, a velencei tiszteletbeli magyar konzulátus és a velencei olasz-magyar gyesület segítségével jött létre - tájékoztatta a távirati irodát a Római Magyar Akadémia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását