2024. április 26. - Ervin

Fenyegető felirat az MSZP iroda falán

Fenyegető és felháborító feliratot festettek ismeretlenek szerdára virradóra a balmazújvárosi MSZP iroda falára - jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP hajdú-bihari elnöke.
2007. október 17. szerda 14:40 - Hírextra

A "Hazaáruló, mocskos tolvaj banda! Lógni fogtok!" - feliratú falfesték előtt Oláh Lajos kijelentette: megdöbbenve szereztek tudomást a sötét időket idéző fenyegető feliratról.
Emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy nappal korábban meghirdette az újabb "teljes pályás letámadást" hirdető kampányát a népszavazási aláírásgyűjtéssel kapcsolatban.

Oláh Lajos sajnálattal állapította meg, hogy "Magyarországon a mai nappal, Balmazújvárosban kezdetét vette a Fidesz népszavazási kampánya, amely a jelek szerint durva és vészjósló lesz".
Tóth József, a térség szocialista országgyűlési képviselője a falfelirat előtt annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az emberek többsége békés, nyugodt hétköznapokat szeretne Balmazújvárosban is. Sajnálatosnak nevezte, hogy az országos politika ilyen üzenetet küld az embereknek.

Oláh Lajos emlékeztetett Kósa Lajosnak, a Fidesz hajdú-bihari elnökének a 2006-os önkormányzati választási kampányba tett ígéretére, miszerint, ha kell saját testével védi meg az MSZP irodákat a fenyegetők és a támadók ellen.

Oláh Lajos szerint elérkezett az idő, hogy Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke demonstrálja szándékának a komolyságát.

Ezért felkérte megyei pártelnöktársát, hogy együtt fessék le a durva feliratot a balmazújvárosi MSZP iroda falán.

Oláh Lajos október 19-én pénteken 13.00 órakor Balmazújvárosba várja Kósa Lajost, hogy együtt mutassák meg a szélsőségeseknek: eddig és ne tovább.

"Tisztítsuk meg a közbeszédet ettől a jóérzésű emberek számára nem elfogadható, fenyegető hangtól. Mutassuk meg, hogy megyénkben a demokratikus erők együtt állnak ki a szélsőséges, erőszakos megnyilvánulásokkal szemben" - mondta a párt hajú-bihari elnöke.

A falfestés miatt az MSZP balmazújvárosi szervezete szerdán feljelentést tett a rendőrségen.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását