2024. május 19. - Ivó, Milán

Élelmiszersegély a rászorulóknak

Az unió intervenciós gabonakészletéből osztottak élelmiszersegélyt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai Miskolcon kedden, a segélyakciót szeptember 27-ig folytatják Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén.
2007. szeptember 25. kedd 21:44 - Hírextra

Lisztet, tésztát, kekszet tartalmaztak egyebek mellett azok a 10 kilogrammos csomagok, amelyeket rászorulók sokasága vehetett át Miskolcon kedden.

Az adományt - az EU élelmiszersegély programja keretében - az unió intervenciós gabonakészletből állította össze a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, amely ezen a héten 12500 rászorulón segít Borsodban.

Kedden Miskolcon, Gesztelyen, Harsányban és Boldván, a következő napokban pedig – Szikszó, Mád és Tiszalúc központtal – további 14 település rászorulói részesülnek a tartós élelmiszerből.

A háromnapos élelmiszerosztás keretében szétosztandó 75 tonna élelmiszerből összességében 18 borsodi település 12500 rászorulója részesül.

A tájékoztatás szerint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet eddig Budapesten, illetve Pest, Tolna és Békés megyében, valamint Borsod megye egy másik régiójában hajtott végre hasonló akciót, ami még Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatódik tovább.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását