2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hétfő esti dzsessz a Művészetek Palotájában

Vasvári Pál basszusgitáros és együttese, a Night Runner Band lép fel november 5-én este a Művészetek Palotájában, a hétfő esti dzsessz sorozatban - tájékoztatta az egyik szervező, Bércesi Barbara az MTI-t szerdán.
2007. október 17. szerda 14:36 - Hírextra

Kiemelte, hogy a Bartók Béla Hangversenyteremben a közönség igazi világnagyságokkal találkozhat: a fúvós szólamot Bob Mintzer adja, aki ma a világ egyik vezető szaxofonosa, a billentyűs hangszereket Russell Ferrante szólaltatja meg, gitáron Dean Brown játszik, a dobok mögött pedig Paco Sery ül majd.

Bércesi Barbara elmondta, hogy a Night Runner Band vérbeli fúziós dzsesszt játszik, produkciójuk mesteri hangszerszólókat és modern hangzást ígér.

Hozzátette: Vasvári Pál basszusgitáros Magyarországon él, de hosszú évek óta világhírű dzsesszzenészekkel dolgozik együtt. Russell Ferrante billentyűssel például már 1999-ben zenélt, a Csepregi Gyulával közös Twin Lines Projectben. Ebben a produkcióban egyébként részt vett Mike Stern és Dave Samuels is.

A Night Runner Band másik tagja, Bob Mintzer sem először lép fel Budapesten, a 2005 után a közlemúltban a MOL Jazzfesztiválon László Attilával hallhatta a budapesti közönség.

Az ötvenedik születésnapját idén ünneplő Vasvári Pál pályakezdő muzsikusként tagja volt a Rákfogónak (többek közt Füsti Balogh Gáborral és Tony Lakatossal), a Bacillus együttesnek, majd 1986-tól a Magyar Jazz Quartetnek. Akusztikus formációját, a Vasvári String Triót 2001-ben hozta létre Birta Miklós gitárossal és Frankie Látó hegedűssel.

A zenei "hibrid", a fúziós dzsessz az 1960-as években, a rock and roll előtérbe kerülésével alakult ki. Egyik első mestere Miles Davis volt. Az 1960-as és az 1970-es évek fúziós dzsessz stílusának jellemző előadója Carlos Santana, Chick Corea, Herbie Hancock, John McLaughin és zenekara. Sokan közülük egészen a mai napig ebben a műfajban maradtak, előmozdítva folyamatos fejlődését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását