2024. május 3. - Tímea, Irma

Versengenek a szakácsok

Szakácspárbajt és sajtfesztivált rendeznek szombaton Kisteleken; a gasztronómiai rendezvény látogatói a tejtermékek és a finom étkek mellett borokat, édességeket és biotermékeket is kóstolhatnak majd.
2007. október 10. szerda 16:21 - Hírextra

Az immár nyolcadik alkalommal tartott fesztiválon kezdetben elsősorban a helyi sajtgyár termékeit ismerhették meg a látogatók, idén azonban már kereskedők és számos helyi kistermelő is kínálja majd portékáját - mondta Horváth Zoltán, a rendezvény egyik szervezője az MTI-nek.

Hozzátette: a vendégek a tehéntejből készült finomságok mellett kóstolhatnak majd juh- és kecskesajtot, házias és fűszeres sajtkülönlegességeket is.

A jó sajtok elengedhetetlen kísérői a finom borok, így a borászok bemutatkozása sem maradhat ki a fesztivál programjából, de rajtuk kívül lesznek pékek, édességeket, biotermékeket kínáló kereskedők és éttermek is a kiállítók között.

A gyerekeket játszóház, kézműves-foglalkozás, mesedarab várja, az idősebbeket koncertek szórakoztatják majd.

Délután kezdődik a szakácspárbaj, melyre eddig mintegy kéttucat cég, intézmény, egyesület, baráti társaság és család nevezett. A verseny résztvevői készíthetnek sajtos ételt, levest, sültet, vadételt, hidegtálat, édességet vagy akár pörköltet is, de díjazzák a legszebben terített asztalt is. A csapatok az ételeket elkészíthetik a helyszínen - a pörkölt esetében ez követelmény is -, de otthonról hozott produkcióval is lehet versenyezni - közölte a szervező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását