2024. április 27. - Zita

A gyerekeket célozták meg

Az ausztrál kormány Tokió bálnahalászata ellen küzdve a japán gyerekeket vette célba. Ezért japán feliratos propagandavideót tett fel a YouTube népszerű internetes videócserélô oldalra.
2007. október 10. szerda 16:27 - Hírextra
A japán gyerekeknek szánt ausztrál videón bálnák bolondoznak a vízben, és ausztrál gyerekek juttatják kifejezésre, mennyire szeretik ezeket a kedves állatokat.

Japán a nemzetközi bálnavadászati tilalom egy joghézagát kihasználva nagy mennyiségben halász ki bálnát minden évben a Déli-sark környéki vizekbôl. Arra hivatkozik, hogy tudományos célból fog be bálnákat (ezt ugyanis lehetővé teszi a bánavadászati tilalom), valójában a "tudományos kutatás" után az óriási vízi emlősök húsa a japán éttermekben bukkan fel.

Ausztráliát különösen felháborította az, hogy Japán az idén púpos bálnákat is tervez kifogni, márpedig ez a bálnafaj Ausztráliában szinte nemzeti állat. Ezek a bálnák a párzási időszakban az ausztrál partok mentén húznak északnak. A bálnanézésre évente másfél millió turista gyűlik össze Ausztráliában, amibôl 225 millió amerikai dollárnak (több mint 40 milliárd forintnak) megfelelő összeg folyik ba az ausztrál államkasszába.

A japán gyerekeknek szánt ausztrál propagandavideóban az ausztrál környezetvédelmi miniszter, Malcolm Turnbull elmondja, hogy a sokéves tilalom eredményeként kezd növekedni a bálnák száma, miután az évszázados vadászat következtében ezek az állatok a kihalás közelébe kerültek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását