2024. április 30. - Katalin, Kitti

Clinton hihetetlenül naprakész

Bár a tervezettnél tovább maradt, vasárnap már nem ment nagyobb városnézésre Bill Clinton. Csak délután jött elő a szállodából, és kis budai kerülővel a ferihegyi repülőtérre hajtatott.
2007. október 8. hétfő 07:34 - Hírextra

Szombat este viszont a szlovák-magyar konfliktustól az egészségügyi reformig mindenről beszélt, amiről csak kérdezték. A Híradónak nyilatkozott a tolmácsa. Azt mondja, hihetetlen, hogy Clinton mennyire naprakész az európai és a magyar ügyekben is.

Egész nap újságírók, fotósok és rajongók várták a volt amerikai elnököt a szálloda előtt, de délutánig nem bukkant fel. Két óra körül testőrei minden holmiját kocsiba pakolták. Az autóban volt egy Budapest-útikönyv is. Fél háromkor végre Bill Clinton is megjelent.

Üdvözölte a rá várókat, de gyorsan autóba ült, és a Lánchídon át Budára indult. Kis budai kerülővel a ferihegyi repülőtérre mentek, majd Clinton és kísérete elhagyta Budapestet.

Lavani Alex volt Clinton szinkrontolmácsa a szombat esti fogadáson. Azt mondja, hihetetlen, de Clinton szinte mindent tud az aktuális európai és a magyar ügyekről is. "Nagyon összeszedett volt a beszéde, én ebből tudok kiindulni, hiszen nekem kellett tolmácsolni, összeszedett volt, és látszott rajta, hogy jól ismeri a térséget, rendkívül jól ismeri az országot, az aktuálpolitikai helyzetet" - mondta a Híradónak a tolmács.

Clinton útjának szervezője azt mondta, a volt amerikai elnök az egészségügyi reformról is beszélt. Sőt, a szlovák-magyar konfliktusról is, amit szerinte odafigyeléssel, a kisebbségek érdekeinek szem előtt tartásával kell megoldani.

Somogyi Péter azt is elmondta, a volt amerikai elnök tényleg azért maradt egy nappal tovább, hogy végre megnézhesse Budapestet.

"Az ő döntése volt, hogy ittmarad, tíznapos európai előadói túrán volt, volt választási lehetősége, hogy marad vagy Hamburgba megy, és ő úgy döntött, hogy marad. Bár már kétszer volt Budapesten, '94-ben és '98-ban is, de nehezményezte, hogy mindig csak 6-7 órára, éppen ezért várta, és sikerült, feljutott a várba és a Váci utcát is megnézte" - mondta a Híradónak Somogyi.

Clinton Párizsból érkezett szombaton, és így Budapestről egy napos késéssel ment Hamburgba.

Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását