2024. április 23. - Béla

Kétszáz hektáron ég a nádas

Kétszáz hektáron ég a nádas Balatonbogláron, a tűz a város szélső utcájának házait és az áruházakat is veszélyezteti.
2008. február 24. vasárnap 19:45 - Hírextra

Hat településről kivonult mintegy félszáz tűzoltó, akik ellentűzzel védik a lakott területet - tájékoztatta vasárnap délután az MTI-t a helyszínről a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.
Heizler György elmondta: délután két órakor kapták a riasztást, ám akkor még csak 50 négyzetméternyi területen kellett megkezdeniük a beavatkozást a boglári tűzoltóknak.

Időközben az élénk szélben a tűz elharapódzott, és a négyes fokozatúra emelt riasztáshoz további öt településről - Balatonfűzfőről, Kaposvárról, Keszthelyről, Marcaliból és Siófokról érkeztek tűzoltók, akik két órával a tűz keletkezése után is még elsődlegesen a házakat, valamint a közelben lévő áruházakat védik a tűztől - közölte.

Hozzátette: szerencsére két héttel ezelőtt egy építkezés miatt kimélyítették az utca és a nádas közötti árkot, ami megkönnyíti a védekezést. Nehezíti viszont - tette hozzá -, hogy a tőzeges, süppedős területre nem lehet a járművekkel rámenni, továbbá, hogy a nádas széle tele van hulladék fával.

Az igazgató tájékoztatása szerint a tüzet a terület körbekerítésével fékezik meg, az oltás várhatóan az esti órákig eltart.

A tűz keletkezésének okát vizsgálják, annyi azonban már most valószínűsíthető, hogy nem magától gyulladt ki a nádas - mondta Heizler György, hozzátéve: akár egy eldobott égő cigaretta is okozhatta a tüzet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását