2024. május 4. - Mónika, Flórián

Verseny az Év Kórháza címért

A kórházi szolgáltatásra szoruló betegek október elejétől újra elmondhatják véleményüket az ellátásról a tapasztalataik alapján „Az év kórháza" internetes szavazás keretében.
2007. október 6. szombat 11:37 - Hírextra
A megújult intézményeket a már megszokott módon, a www.azevkorhaza.hu honlapon lehet öt kategóriában értékelni. A szavazás december 31-ig tart.

A HáziPatika.com tavalyi internetes szavazásán nagy volt az érdeklődés, több mint 100 ezer szavazat érkezett. A szervezők remélik, az érintettek az átalakult intézményekről is legalább ilyen szívesen nyilvánítanak majd véleményt, s kíváncsian várják, most hogyan változott benyomásuk és értékelésük. (Az elmúlt évek összetett győztese illetve ezüstérmese, az Országos Sportegészségügyi Intézet például közben jelentős változáson esett át.) Az online szavazás a betegelégedettség és kórházi betegellátás színvonalának felmérésén túl, a hazai betegellátás színvonalának növeléséhez is hozzá kíván járulni.

A megmérettetésben Magyarország összes, a szavazás indulásakor létező kórháza és klinikája részt vesz, a szavazás során a látogatók egy ötfokú skálán – az iskolákban megszokott módon – értékelhetnek. A szavazók név szerint vagy területi alapon kereshetik meg a kívánt intézményt, amelyet öt kategóriában (orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, környezet) értékelhetnek, a kórházakhoz kapcsolódó fórum oldalain egyéni kiegészítő megjegyzést tehetnek.

Az összes kórház számára adott a lehetőség, hogy az intézmény vezetése, orvosai – a többi hozzászólótól megkülönböztetett formában – reflektálhassanak az olvasói beírásokra, véleményekre.
A januárban tartandó eredményhirdetésen az öt kategóriagyőztes mellett a legjobb átlagot elérő abszolút győztest is kihirdetik, aki egy évig viselheti a „HáziPatika.com – Az év kórháza" címet. Mivel a kórházak számítástechnikai fejlettsége jelenleg elmarad a kívánatostól, az Év kórháza díj nyerteseit a program főszponzora, a Pfizer támogatásából korszerű számítástechnikai eszközökkel is jutalmazzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását