2024. június 15. - Jolán, Vid

Kacsafilm Kongóról magyaroknak

Dokumentumfilmet készített a médiahack - egyszerűbben kacsahír - jelenségről Kresalek Dávid Hackni címmel, és az alkotást levetítik vasárnap és kedden az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
2007. október 6. szombat 11:42 - Hírextra
A rendező tájékoztatása szerint a film két szálon fut: egyrészt hagyományos interjúkat láthat a közönség benne a legnagyobb magyar internetes lapok vezetőivel és szerzőivel a rendszerváltás utáni sajtóról, a bulvár magyarországi megjelenéséről és a médiahack jelenségről.

Ezzel párhuzamosan nyomon követhető a kongói magyar törzs, mint médiahack megszületése, beszivárogtatása a sajtóba egészen a csalás feltárásáig.

Dezső András több, korábbi sikeres kacsahír kiötlője két barátjával együtt megalkotta a kongói madzsarik történetét, és gyakorlatilag a magyar média nagy része elhitte a sztorit.

A filmmel nem a média lejáratása, hanem a médiahack, mint jelenség, illetve a sajtó működési mechanizmusának bemutatása volt a cél. A dokumentumfilm készítői arra szeretnék fölhívni az érdeklődő közönség figyelmét, hogy ne higgyen el feltétel nélkül mindent, ami a sajtóban, illetve annak egyes rétegeiben megjelenik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását