2024. április 26. - Ervin

Morbid biznisz: hullát vegyenek!

Három amerikai temetkezési vállalkozó 224 holttestet adott el egyenként ezer dollárért - 180 ezer forintért - egy New York-i üzletembernek, aki feldarabolva értékesítette őket donorműtétekhez.
2007. október 6. szombat 11:30 - Hírextra
Az ellopott csontok, bőr- és szövetdarabok gyakran eleve betegek voltak, és természetesen mit sem sejtő betegek szervezetébe kerültek az egész világon. Általában égési sérültek bőrét, törött csontokat pótoltak velük. Az elhunytak rokonai sem sejtették, hogy halottaikat áruba bocsátották, azt hitték, hogy eltemették vagy elhamvasztották őket.

A három hullaárus hamis neveket adott az elhunytaknak, hamis családi beleegyező nyilatkozatokat írt, továbbá fiatalabbnak tüntette fel a "donorokat", és megváltoztatta halálozásuk dátumát, hogy frissebbnek tüntesse fel testrészeiket, szerveiket. Emiatt a hatóság csupán 48 elhunyt személyét tudta felderíteni a 224-ből.

Az egyik temetkezési vállalkozó ellen már korábban vádat emeltek New Yorkban több mint ezer holttest megcsonkításáért, beleértve philadelphiai tetemeket is.

A bíróság példásan súlyos büntetést kíván kiszabni a hullagyalázóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását