2024. április 20. - Tivadar

Fodor: "Jelentősen javult a Rába vízminősége"

Példaértékű környezetvédelmi sikerként értékelte Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter pénteken a Rába-partján tartott sajtótájékoztatóján a folyó habzásának megszüntetéséért tett magyar és osztrák lépéseket.
2007. október 5. péntek 15:29 - Hírextra

"A megtett intézkedések eredményeként már most jelentősen javult a Rába vízminősége és minden esély megvan arra, hogy a vízminőségi értékek egy-két éven belül az 1997 előtti állapotra álljanak vissza" - mondta.

Fodor Gábor hangsúlyozta: a két ország minisztereinek megállapodása alapján létrehozott Rába-akciócsoport eredményesen dolgozott, betöltötte feladatát, munkája véget ért, a közösen kidolgozott környezetvédelmi program végrehajtását pedig ezután a határvízi bizottság Rába-albizottságában felügyelik majd.  "Az elmúlt három hónapban az osztrák fél minden előzetes megállapodást teljesített, az akciócsoport munkájának köszönhetően pedig jelentősen szigorodtak Ausztriában a bőrgyárakra érvényes szervesanyag-kibocsátási határértékek, valamint új határértékeket vezettek be sóterhelésre is" - részletezte az elért eredményeket a miniszter.

Hozzátette: sikeresnek bizonyult az a kísérleti tisztítóberendezés, amelyet a feldbachi bőrgyárban szereltek fel, és amelyhez hasonló szűrőberendezés felszerelését, üzembe állítását tervezik mindhárom bőrgyárnál. Fodor Gábor bejelentette: az akciócsoport szeptember 30-án befejezte ugyan a munkáját, de az együttműködés nem szűnik meg a magyar és osztrák szakemberek között, a Rába teljes ökológiai rehabilitációjára egy magyar-osztrák közös projekt előkészítését kezdték meg, amelyhez európai uniós forrást is szeretnének felhasználni.

A szaktárca vezetője a sajtótájékoztatót követően a Rába parton megtekintette a Csörötneknél nemrég átadott csónakkikötőt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását