2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: Több százmilliós veszteség éri Szegedet

A Fidesz szerint több százmilliós veszteség éri Szegedet a tervezett hatmilliárd forintos fürdőberuházás kapcsán, melyet az önkormányzat a Hunguest Hotels Zrt. bevonásával kíván megvalósítani - jelentette ki Gyimesi László, a párt helyi elnöke pénteken.
2007. október 5. péntek 15:27 - Hírextra

A beruházásra az önkormányzat és a Leisztinger Tamás érdekkörébe tartozó Hunguest Hotel Zrt. egy közös projektcéget hozna létre, melyben a város 80 százalékos tulajdonos lenne. A közös cég mintegy hárommilliárd forintos uniós támogatásra pályázna. Amennyiben sikeres a pályázat, az önkormányzat 1,2 milliárd forint értékben a cégbe apportálja a fürdő ingatlanjait és egyéb vagyontárgyait - tudatta az elnök.

A várható önkormányzati apportot felsoroló listán szerepel a 83,5 millió forintért frissen felújított Torontál tér, valamint az önkormányzat vendégházai. A vagyontárgyakról készült értékbecslés azonban nem tartalmazza ezen ingatlanokat, s ez összességében 340 millió forint mínuszt jelent Szegednek - mondta Gyimesi László.

A megállapodáshoz készült előterjesztés szerint a város - a Fidesz szakértői szerint egymilliárdos értéket jelentő - termálkútjait is átadta volna a cégnek 88 millió forintért, ám ezt a közgyűlési vita során az ellenzéknek sikerült megakadályoznia - fogalmazott az elnök.

A politikus emlékeztetett rá, Újbudán, a Kopaszi-gátnál egy a szegedihez kísértetiesen hasonló konstrukcióban működött együtt az ottani szocialista városvezetés és Leisztinger Tamás. Az üggyel kapcsolatban nyomozást rendelt el az ügyészség.

Amennyiben Botka László felelősséget érez városa iránt, akkor nem hagyja, hogy Szeged is a Kopaszi-gát sorsára jusson - hangsúlyozta Gyimesi László. Vécsey Ágnes, az önkormányzat szóvivője szerint a Fidesz fürdőügyben történt megnyilvánulásai minden tényt és valóságalapot nélkülöznek.

A tény az, hogy Szeged az ország legjelentősebb, gyógyszállókat üzemeltető szállodaláncával pályázik európai uniós támogatásra annak érdekében, hogy létrehozza Magyarország egyik legnagyobb gyógy- és élményfürdő komplexumát - mondta a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását