2024. június 11. - Barnabás

Tóték a Merlinben

Magyarországi vendégjátékra készül a Moszkva megyei Osztrovszkij Színház: a Tóték című előadást szerdán és csütörtökön láthatja orosz nyelven a budapesti közönség a Merlin Színházban - közölte az Orosz Kulturális Központ az MTI-vel hétfőn.
2007. október 2. kedd 06:53 - Hírextra

A Moszkvában hónapok óta sikerrel játszott Örkény-darabot Valentyin Vareckij vitte színre Tatjána Voronkina fordítása alapján.

A Vlagyimir Kasirszkij által vezetett társulat Örkény-értelmezését egy orosz kritikus az abszurd színház iskolapéldájának nevezte.

"Távol áll tőle mind az olcsó poénkodás, mind a kegyetlen szituációk túlhajtása, a néző mégis végigneveti az előadást, a fináléban viszont megdermed a kíméletlenül és véresen komolyan nekiszegezett +végső kérdésekkel+ szembesülve" - idézte a központ a kritikus szavait.

A közlemény kitér arra, hogy Örkény István ma Oroszországban az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar író, népszerűségének kulcsa az, hogy műveit mintegy a klasszikus orosz irodalom folytatásaként olvassák. Drámái és új kiadásra váró egyperces novellái mellett jó fogadtatásra talált Lágerek népe című, az oroszországi magyar évad keretében megjelent könyve, és a magyar forradalom 50. évfordulójára kiadott 1956-os naplója.

A budapesti vendégjáték a Moszkva megyei kulturális kormányzat támogatásával, valamint a moszkvai magyar nagykövetség és a Magyar Kulturális Központ segítségével valósul meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását