2024. április 25. - Márk

Sport és művészet

Népszerű művészek és sikeres sportolók rendhagyó képzőművészeti kiállítása nyílik hétfőn délután fél ötkor az Europarkban. A kiállítók között van Hajós Hollanda Éva festőművész, szenior olimpiai- és világbajnok evezős. Szerinte az ősz a festészeté, "amiko
2007. november 4. vasárnap 13:45 - Hírextra

Tavasszal és nyáron, amikor minden nagyon zöld, előtérbe kerül nála az evezés. Nyolc olimpiai és 26 világbajnoki aranyérem birtokosa, festményei megtalálhatók számtalan köz- és magángyűjteményben Tokiótól Lübecken át Dabasig.
   
Nyolc olimpiai és 26 világbajnoki aranyérem birtokosa, festményei megtalálhatók számtalan köz- és magángyűjteményben Tokiótól Lübecken át Dabasig.

Oszter Alexandra színművész először a festészetet választotta, a Képzőművészeti Egyetem hallgatója volt, de mégis úgy döntött, hogy a "színházi világ a legeslegfontosabb". Életében időszakonként más-más műfaj kerül előtérbe: idén a festészeté a főszerep. Volt már önálló tárlata a Néprajzi Múzeumban és a Magyar Kultúra Házában.

Szabó Győző színész, tervezőgrafikusként végzett a Képzőművészeti Egyetemen, most rajzait mutatja be. Manapság mindenekelőtt filmszerepeket vállal.

Szabó Sipos Barnabás ugyancsak színész, de fest, ezzel tölti élete nagy részét. "Festek. Mert lenyűgöz a szépség és mert elmúlik" - mondja.

Varga Dániel vízilabdázó idén a Magyar Bajnokságon csapatával aranyérmet szerzett, klubjában, a Teva Vasas Plakettben Az év játékosa címet nyerte el, és akkor fest, amikor rossz kedve van a vízipólótól.

A színészek és sportolók tárlata november 18-ig tart nyitva a 10 éves születésnapját ülő Europark Bevásárló Központ földszintjén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását