2024. április 19. - Emma

Filmfeszt és művészeti találkozó Pécsett

Negyedik alkalommal rendezik meg Pécsett a Szemlétek elnevezésű "vízioaudiális" filmfesztivált és művészeti találkozót; a csütörtökön kezdődő rendezvényen az érdeklődők a rövidfilmek mellett színházi előadásokat is megnézhetnek, továbbá kerekasztal-beszél
2007. október 24. szerda 20:09 - Hírextra
A Zsolnay-gyárban megrendezendő négynapos programsorozat keretében megközelítőleg 40 rövidfilmet vetítenek - írta Kovács Nóra, emlékeztetve arra, hogy a pályázatra maximum 30 perces rövidfilmmel, tematika nélkül vagy a "rejtekhely" tematikában lehetett nevezni.

A versenyben szereplő filmek közül szakmai zsűri választja ki a díjazott alkotásokat, a grémium tagjai: Dér András filmrendező, Lovas Balázs forgatókönyvíró, Stalter Judit line producer és Mészáros Péter filmrendező. Diákzsűri, illetve a közönség is jutalmazni fogja az általa legjobbnak értékelt alkotásokat - tette hozzá közleményében a sajtóreferens.

Az ismertető szerint a versenyblokkban "rejtekhely" tematikában egyebek mellett Thomas Adamicka Unsere Grenzen című kisjátékfilmjét, Tóth Orsolya Leltár című kísérleti kisjátékfilmjét, valamint Uhrin Csaba "feelingfilmjét", a Lebegést tűzik műsorra.

A tematika nélküli kategóriában Zalán Márk Így készült című hatperces paródiáját, Csuja László: Szivarfüst című alkotását, továbbá Maya Zack munkáját, a Mother Economy-t láthatja a közönség.
A Nemzetközi Filmek szekciójában egyebek mellett Fred Worden Here című munkája, Igor és Ivan Buharov rendezése, a Hotel Tubu, Petros Birbilis, Hello New York című filmje, valamint Erica Skourti Ghost Story-ja szerepel.

Az Animáció Világnapján, október 28-án olyan alkotásokat vetítenek, mint Gaál Fruzsina Vízen című animációja, Rumann Gábor Junk Food című két perces animációja, valamint Vodál Vera Utolsó cigaretta című alkotása.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) animációs filmjei és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) összeállítása is gazdagítja a rendezvényt.

A magyar filmes képzés helyzetéről és a magyar filmek megjelenési lehetőségeiről beszélget a többi között Géczy Dávid rövidfilmes alkotó, Gábeli Tamás, a BuSho fesztivál főszervezője, Durst György producer, Janisch Attila rendező, továbbá Dér András filmrendező - tette hozzá a sajtóreferens.

A programsorozat műsorpalettáját szakmai előadások, színházi előadások, kiállítások, hang- és vizuális installációk, koncertek színesítik.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását