2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Koalíciós feszültség Móron

A móri képviselő-testületben a Fidesszel többségi koalíciót alkotó, Mór Város Jövőjéért Egyesület szerint a két szervezet által kötött szóbeli megállapodás "a kezdetektől fogva nem működött megfelelően" - hangzott el az egyesület által összehívott hétfői
2007. október 2. kedd 06:32 - Hírextra

Az újságírók előtt felolvasott közlemény szerint a koalíciós partner több kérdésben nem vette figyelembe az egyesület képviselőinek véleményét, s ezért a közgyűlésben több olyan döntés született, amellyel nem értettek egyet, s nem is szavazták meg - olvasta fel a frakcióvezető.

Brichler Józsefné ismertetése szerint egyebek között a vagyonhasznosításra vonatkozó javaslataikat sem vették figyelembe, a közgyűlési előterjesztéseket pedig csak a bizottsági üléseken ismerték meg.

"Az amúgy is kérdéses alapokon nyugvó koalíciót véleményünk szerint a Fidesz a (...) felsorolt lépéseivel felrúgta" - fogalmazott az egyesület felolvasott közleménye.

Egy ingatlan-ügy kapcsán a múlt héten a város jegyzője és a polgármester által a zárt ülés kezdetén elhangzott és a sajtóban nyilvánosságra került párbeszéddel kapcsolatban a közlemény leszögezte: a hanganyag törvénytelen felhasználásához nincs köze az egyesület egyik tagjának sem.

"Kezdeményezzük, (...) hogy a hivatal tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen"- hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az utóbbi kezdeményezéssel kapcsolatosan Mór polgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: megvárják a nyomozás befejezését, majd jogászok véleményét figyelembe véve, megteszik a jogi lépéseket a zárt ülésen elhangzottakat felhasználó médiumok ellen.

(Az ügyészség júliusban hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el vizsgálatot az ingatlan-ügyben.)
Fenyves Péter hangsúlyozta: a párbeszéd stílusát (a beszélgetés során több trágár kifejezés hangzott el) elítéli, ő maga a beszélgetés során azt hangoztatta, hogy az üggyel nem kíván foglalkozni, senkit nem akar felhívni. Jogi ügyről van szó.

"Abban hibáztunk, hogy az értékbecslő által megállapított árnál magasabb összegért eladott külterületi ingatlan értékesítésénél nem vettük figyelembe az elővásárlásra vonatkozó időt" - mondta.
Miután rájöttek a tévedésre, a jegyző megtette az intézkedéseket a törvényesség helyreállítására, amit megkönnyített, hogy személyes körülményeinek megváltozása miatt maga az ajánlattevő is kezdeményezte az ingatlan értékesítési szerződés megegyezéssel való felbontását.

A meghozott intézkedések következtében a törvényesség helyreállítása megtörtént, Mór városát semminemű anyagi kár nem érte" - hangsúlyozta a polgármester.

Azzal kapcsolatban, hogy a külterületi ingatlanra volt egy másik, jóval magasabb összegű vételi ajánlat is, Fenyves Péter azt mondta: az "fiktív ajánlat" volt, mert az ajánlattevő ügyvédje csak az első vevőnek tett vételárat helyezte letétbe.

Az MTI értesülése szerint a Mór Város Jövőjéért Egyesületből az ügy kirobbanása óta hárman kiléptek, s a jövőben függetlenként folytatják a képviselői munkát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását