2024. május 16. - Mózes, Botond

Temetői főkönyv zárása Nyíregyházán

Az év utolsó munkanapján Nyíregyházán a polgármester és a jegyző aláírásával hitelesítette a temetői főkönyvet az évszázados hagyományoknak megfelelően.
2007. december 29. szombat 12:43 - Hírextra
- A megyeszékhelyek között már 15 éve Nyíregyháza az a város, ahol a lakosság száma nem csökken. 119 ezer lakosával Nyíregyháza az ország hetedik városa - mondta Csabai Lászlóné polgármester. A demográfiai adatok szerint 2007-ben a születések stagnáló száma mellett a halálozásnál némi csökkenés következett be. Ez azt jelenti, hogy 1123 újszülöttel szemben 1108 elhunytat kellett eltemetni.
- A nyírségi megyeszékhely temetőjében az utóbbi évtizedben általában 1200-1300 embert temetnek - közölte Szekrényes András, a temetkezési vállalat igazgatója. Érdekesség, hogy mind az idén, mind a múlt évben 110-zel kevesebb nő halt meg, mint férfi. A legtöbb elhalálozás a 71-80 éves korosztályra esik, megdöbbentő viszont, hogy az elhunytak negyede nem éri el a nyugdíjkorhatárt. A hamvasztások 7,5 százalékkal gyarapodtak, arányuk az idén elérte a 37 százalékot.
- Nem csökken a házasságkötési szándék sem - mondta Szemán Sándor jegyző. Az utóbbi 5-6 évben 6-700 pár mondta ki a boldogító igent évente. Csak erre a szombatra 12 pár esküvőjét tűzték ki.
Forrás: MTI-Panoráma
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását