2024. május 18. - Erik, Alexandra

Maffiamódszerek a pénzosztásban

Nem egyedi esetre, hanem egy központilag szervezett hálózatra lehet következtetni a szerdán nyilvánosságra került videófelvétel teljes hanganyagából - jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Nógrádi Zoltán fideszes képviselő.
2007. szeptember 30. vasárnap 16:22 - Hírextra

A Fidesz kezdeményezésére hétfőn az Országgyűlés Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottság hétfőn rendkívüli ülést tart, ahol megkezdik a törvénytelenségek kivizsgálását, és a forráselosztást szabályozó rendelet kiskapuinak felszámolását.

A felvételen Weiszenberger László egy számára kiszabott kvótáról tesz említést a vállalkozónak, amiből állítása szerint tíz pályázat nyerhet egy évben. Ez pedig egy felülről kiépített rendszerre utalhat, melyben több kistérségi megbízottnak, és még ki tudja milyen szereplőknek is kvótája van - mondta Nógrádi Zoltán.

A HírTV által szerdán nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvételen Weiszenberger László kiskunhalasi kistérségi megbízott, a városi önkormányzat szocialista frakciójának tagja arról beszél egy vállalkozónak, hogy pénzért cserébe segíteni tud neki uniós pénzforrások elnyerésében. A Klubrádió csütörtök esti Kontra című műsorában a vállalkozó elmondta, hogy 2005-ben készítette a felvételt, és hogy a kistérségi megbízott, valamint Zuschlag János közösen intézték - részben saját zsebre - az uniós pályázatokon elnyerhető pénzek elosztását. Weiszenberger Lászlót csütörtökön zárta ki soraiból az MSZP kiskunhalasi frakciója.

Veszélyes pálya ez - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Nógrádi Zoltán, az Országgyűlés Új Magyarország Fejlesztési Terv végrehajtását felügyelő eseti bizottságának tagja. Azonnal ki kell vizsgálni a fejlesztési források elosztásának rendszerét, különben még az is előfordulhat, hogy az Európai Unió megvonja a támogatásokat Magyarországtól - mondta Nógrádi Zoltán. Hozzátette, a többi európai tagállamban parlament által elfogadott törvényekkel és nem kormányrendelettel szabályozzák az eljárás rendjét. Mint mondta, a videófelvétel most már túlmutat eddigi jelentőségén, és egy szervezett hálózatra enged következtetni, amelyben minden szereplőnek megvan a lehetősége arra, hogy befolyásolni tudja a fejlesztési támogatások elosztását. A kérdés az, hogy az uniós pénzek milyen módon vándorolnak vissza a minisztériumokba vagy esetleg pártkasszákba, és a ki a központi vezérlés kulcsfigurája - mondta Nógrádi Zoltán.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását