2024. április 28. - Valéria

Riadó Nyíregyházán

Katasztrófavédelmi riadót tartanak február 22-én Nyíregyházán, ahol délelőtt 10 órakor megszólalnak a 120 ezer lakosú nagyvárosba telepített szirénák - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyi vezetője szerdán az MTI-ve
2008. január 30. szerda 11:09 - Hírextra

A lakossági riasztóeszközök hangszóróin először veszélyt jelző közleményeket olvasnak be, majd különböző sziréna, így légi- és katasztrófariadó, valamint riadó elmúlt jelzéseket adnak le - mondta Plangár István alezredes, a település polgári védelmi parancsnoka.

Kiemelte: a riasztás gyakorlásjellegű, semmiféle vészhelyzetet nem jelent, kizárólag a korszerűsített riasztó- és tájékoztatórendszer megbízható üzemelésének próbája, továbbá a hallhatósági határok megállapítását szolgálja.

A telepített négy nagyteljesítményű nyíregyházi szirénán egyszerre adják le a riasztási szövegeket és jelzéseket, s a próba legkésőbb egy órán belül befejeződik majd.

Az alezredes fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a lakosságot előzetesen többször is tájékoztatják majd a riadóról, hogy a szirénák megszólalása ne okozzon esetleg ijedséget vagy pánikot a szabolcsi megyeszékhelyen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását