2024. május 19. - Ivó, Milán

Bombariadó a Jobbiknak

Bombariadó volt a Jobbik lakossági fórumának helyet adó kocsordi művelődési házban pénteken este; az épületben robbanószerkezetet nem találtak, a rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást.
2010. szeptember 18. szombat 17:01 - HírExtra
Az Apáti István országgyűlési képviselő által tartott rendezvény zárásával egy időben ismeretlen telefonáló tett bejelentést a mátészalkai rendőrkapitányságra arról, hogy az épületben bombát helyeztek el, amely nemsokára robban - tájékoztatta a képviselő szombaton az MTI-t.

A rendőrségre valóban érkezett bejelentés arról, hogy bomba fog robbanni van a kocsordi művelődési házban - erősítette meg Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az intézmény ekkor már be volt zárva, és nem tartózkodott benne senki. A rendőrség átvizsgálta az üres épületet, de bombát nem találtak; az ügyben ismeretlen tettes ellen közveszély-okozás kísérlete miatt indult nyomozás - közölte.

A jobbikos országgyűlési képviselő - aki szombat reggel értesült az esetről - az MTI-hez eljutatott közleményében "megdöbbentő, félelmetes és szégyenteljes" tettnek nevezte fenyegetést. Apáti István szerint a betelefonálót "elvakult gyűlölet fűtötte, amelyre semmilyen okot nem adott a párt".

"A fórumon elhangzottak megalapozott, de gyalázkodástól mentes kritikát tartalmaztak a Fidesszel és az MSZP-vel kapcsolatban", de a hangsúlyt a Jobbik helyi programjának bemutatására fektették, és egyetlen konkurens polgármesterjelöltet sem sértettek meg - szögezte le a képviselő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását