2024. április 18. - Andrea, Ilma

Veszélyes lehet a sport a terhességre

A terhesség első három hónapjában intenzíven sportoló nőknél majdnem négyszer gyakoribb a vetélés, mint azoknál a kismamáknál, akik nem erőlködnek - derül ki egy Dániában végzett felmérésbôl.
2007. szeptember 27. csütörtök 07:11 - Hírextra
A több mint 90 ezer asszony megkérdezésével végzett vizsgálat az International Journal of Obstetrics and Gynecology szülészeti és nôgyógyszati orvosi folyóiratban jelent meg.

A kockázat azoknál a nőknél a legnagyobb, akik hetente legalább hét órán át intenzíven edzettek, például kocogtak. A 18. hét után viszont az intenzív mozgás már nem jelentett kockázatot. Nem volt gyakoribb a vetélés azoknál sem, akik úsztak.

A tanumány szerzői szerint a terhes nőknek ettől még nem szabad elbátortalanodniuk a könnyű vagy mérsékelt sporttól, ám a szakembereknek esetleg felül kell vizsgálniuk az eddigi álláspontjukat. Az egészségügyi hatóságok a legtöbb országban azt ajánlják az asszonyoknak, hogy a terhesség alatt ugyanolyan szinten sportoljanak, mint előtte.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását