2024. május 6. - Ivett, Frida

Változnak az adók

Adóegyszerűsítésre már jövőre, átfogó adóreformra csak 2009-től kell számítani - közölte Veres János, pénzügyminiszter miután a kormány szerdai ülése után elfogadták az ezzel kapcsolatos terveket.
2007. szeptember 27. csütörtök 07:07 - Hírextra

A pénzügyminiszter tájékoztatása szerint 2008-ban az úgynevezett kisadókat, így - a munkaadói járulékot, a szakképzési hozzájárulást, az innovációs járadékot és a rehabilitációs járulékot - egy egységes adónem váltja ki, ennek mértéke, a vállalkozások nagyságától függ majd. Alapja a korrigált nettó árbevétel lesz. A 20-nál kevesebb embert foglalkoztatóknak 0,9 százalékot kell majd fizetniük, 20-50 fő között 0,95 százalék, 50 fő felett pedig 1,22 százalék lesz az adó.

Változik az adójóváírás rendszere a személyi jövedelemadónál, ez - Veres János szerint - 30 milliárdos forintos megtakarítást jelent majd a lakosságnak, úgy, hogy közben az SZJA-kulcsok nem változnak.

Változás lesz a jövő évtől az is, hogy akik 2 éven belül legalább 4 ingatlant értékesítenek, automatikusan adóalannyá válnak majd.

További változás lesz jövőre, a választható csoportos adóalanyiság, a kulturális járulék esetében azonban nem lesz változás. Újabb törvénymódosításra készül a kormány a gazdaság kifehérítése érdekében is, tovább szigorítják jövőre a közbeszerzési eljárásokban való részvétel feltételeit is.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását