2024. április 29. - Péter

Konferenciát tartanak a szkeptikusok

2007. november 10-én Székesfehérvárott rendezik meg a Szkeptikusok XIII. Országos Konferenciáját a Szabadművelődés Háza, valamint a Szkeptikus Társaság rendezésében. Az összejövetel egyik célja, hogy fórumot biztosítson azoknak a szakembereknek, tanárokna
2007. november 2. péntek 14:43 - Hírextra
Másik cél, hogy az érdeklődő közönség az adott témák elismert szakembereitől szerezhessen tudományosan megalapozott ismereteket olyan kérdésekről, melyekről ellentmondásos nézetek keringenek a köztudatban.

Az elmúlt években szóba került témák tárháza igen széles körű. Az asztrológiától és a parajelenségektől kezdve a klónozáson és az ufókon keresztül a természetgyógyászat különböző ágaiig sok érdekes és tanulságos előadás hangzott el. Nem csak tapasztalt kutatók, hanem azok a tehetséges diákok is tartottak beszámolókat, akik James Randi parajelenségek leleplezéséért felajánlott különdíját nyerték el. Az idei rendezvény mottója "Fogyasztói társadalom - fogyasztói tudomány?", vendégei pedig elsősorban olyan szakemberek, akik a fogyasztók, azaz a mi érdekeinket védik nap, mint nap, így például dr. Haraszti Anikó jogász, a Tudatos Vásárlók Egyesületétől, Mihálovits András, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője, Németh László, a Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület elnöke és Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársa. Velük Vágó István fog beszélgetni.

Szintén a problémák részletesebb megismerését és a megoldási lehetőségeket keresi a délutáni program, ahol a központi téma az oktatás-nevelés. Ezen kezdeményezés abból a felismerésből táplálkozik, hogy a szemléletformálás és a kritikai gondolkodásra nevelés legfontosabb fóruma az intézményes oktatás. A nap egy beszélgetéssel zárul, melyben köz- és felsőoktatási intézmények vezetői (A Pécsi Tudományegyetem rektora, a Kodolányi János Főiskola rektora, valamint a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatója) foglalnak állást abban a kérdésben, hogy vajon az oktatás milyen szerepet kaphat az áltudományok visszaszorításában. A konferencia teljes programja megtekinthető a Szkeptikus Társaság honlapján, ahol az érdeklődőknek regisztrálni is lehetőségük van. A rendezvény mindenki számára nyitott és teljesen ingyenes.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását