2024. április 23. - Béla

Fesztivál a leszbikusságról

Játék- és dokumentumfilm-vetítések, fotó-, festmény- és szoborkiállítás leszbikus művészek munkáiból, továbbá workshopok és beszélgetések szerepelnek a Merlin Színházban szombaton rendezett Leszbikus Identitások Fesztivál programján.
2007. szeptember 24. hétfő 13:30 - Hírextra

A fesztivál célja, hogy különböző művészeti csatornákon képet adjon a leszbikus és biszexuális nők személyes élményeiről, társadalmi megítéléséről. Továbbá szeretné elősegíteni a kapcsolatépítést, a párbeszédet részben a különböző helyről érkező leszbikusok között, részben a leszbikus és bármely más szexuális irányultsággal bíró látogatók között - derül ki a Labrisz Leszbikus Egyesület közleményéből.

Az egyesület szervezésében az első leszbikus fesztivált 2005-ben tartották a Kultiplexben, tavaly erőforrások hiányában elmaradt, ezért a szervezők kárpótlásul idén igyekeztek gazdag, színes programot összeállítani.

A dokumentumfilmek között francia, amerikai, kanadai, brit, tajvani és magyar alkotásokat láthatnak a nézők. A vetítés délelőtt 11 órakor kezdődik.

Közben a Próbateremben a Leszbikusok és a gyerekvállalás címmel tartanak workshopot, majd Gordon Agáta vezetésével kreatív írásműhely kezdődik.

A kerekasztal-beszélgetéseken szó esik a melegek és leszbikusok jogi lehetőségeiről, iskolában való elfogadásukról, valamint megosztják gondolataikat közép-európai leszbikus aktivisták és meleg filmesek is.

A Csajka (vagyis Csajkocsmasport Akciócsoport) szervezésében délután fél négykor darts-bajnokság kezdődik, majd csaj Tipp mixen mérhetik össze tudásukat a résztvevők.
Ezentúl egész nap lesz videovetítés leszbikus alkotók munkáiból, valamint anagramma-manufaktúra, könyvárusítás, az infopultnál pedig meleg és női szervezetek ismertetőanyagihoz lehet hozzájutni.
A fesztivál hajnalig tartó bulival zárul. Éjfélkor fellép Bere Judit énekesnő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását