2024. április 26. - Ervin

Sétával idézik fel a boldog békeidőket

A "boldog békeidők" hangulatát idéző nosztalgiasétára invitálják Hévízen az odalátogató turistákat. Az idegenvezetők korhű ruhákban mutatják be a fürdőváros gyógyidegenforgalmának 200 éves múltját.
2007. szeptember 24. hétfő 13:33 - Hírextra

Európa legnagyobb melegvízű tavához már évszázadokkal ezelőtt is érkeztek gyógyulni vágyók, Hévízen immáron kétszáz éve foglalkoznak a mai értelemben is vett idegenforgalommal. Erre a jeles múltra kívánják felhívni a figyelmet a messzeföldön híres fürdővárosban, ahol a Hévízi Turizmus Marketing Egyesület és a Festetics György Művelődési Központ szervezésében októbertől hetente kétszer invitálják sétára az érdeklődőket.

A magyar idegenvezető mellett német- és angoltolmácsok is résztvevői az ingyenes programnak, amelynek során 18-19. századi ruhákba öltözve kalauzolják a turistákat. Horváth Orsolya, a helyi Tourinform Iroda vezetője az MTI-nek elmondta: tudomása szerint ilyesfajta, korhű ruhákban megvalósított, rendszeres idegenvezetésre nincs is még példa Magyarországon.

A boldog békeidőkbe visszavezető séta során a vendégek részletes információkat kapnak a fürdőváros történetéről, a belváros nevesebb középületeiről, építészeti, helytörténeti értékeiről. A résztvevők meglátogatják a Hévízi Helytörténeti Gyűjteményt, megtekintik a múzeum orvosi szobáját, és a sétából nem maradhat ki a gyógytó környéke sem.

A szakmai információkat Szarka Lajos helytörténet-kutató, a művelődési központ igazgatója osztja meg a sétálókkal. A régmúlt időkbe kiránduló turisták ráadásul olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyekről eddig ilyen formában nem nagyon hallhattak a Hévízre látogatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását