2024. március 29. - Auguszta

Koncertkörúton a Kamarakórus

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) mellett Európában a weimari Zeneművészeti Főiskola is a zeneszerző nevét viseli, melynek kamarakórusa jövő csütörtökön vendégszerepel a budapesti intézmény kistermében - közölte az LFZE sajtóirodája.
2007. szeptember 21. péntek 11:43 - Hírextra

A weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Kamarakórusa magyarországi körútján Budapesten is koncertet ad, Brahms, Dvorak és Kodály művek csendülnek fel a főiskola fiatal tehetségeinek tolmácsolásában.

A weimari főiskola nagy múltra visszatekintő, Európa számos országában és Amerikában is nagy sikerrel bemutatkozó kamarakórusa a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és az Országos Széchényi Könyvtár Énekkarának meghívására az ország több városában vendégszerepel.
A weimari kórus, amely Jürgen Puschbeck vezényletével, énekes és hangszeres szólisták közreműködésével lép fel Győrben és Kecskeméten, csütörtökön pedig Budapesten, a Zeneakadémia Kistermében mutatkozik be.

A kórus történetében Johann Sebastian Bach és Wolfgang Amadeus Mozart műveinek előadásai kiemelkedő jelentőségűek: olyan neves karmesterekkel dolgozhattak együtt, mint Kurt Masur, Fabio Luisi, Max Pommer és Helmut Rilling. A weimari kamarakórus fő profilja a XVI. és XX. századi a cappella repertoár.

Kistermi koncertjükön a közönség olyan népszerű dallamokat hallhat majd, mint például Brahms Cigány-dalai és Szerelmi dalkeringői, valamint Kodály monumentális kórusfreskója, a Mátrai képek. A hangversenyre a belépés díjtalan.

Liszt Ferenc egykori tanítványa, Carl Müllerhartung, világhírű mestere előtt tisztelegve, 1872-ben megalapította a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát Weimarban, amely jelenleg a világ minden tájáról érkező diákok számára nyújt kiemelkedő színvonalú képzéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását