2024. május 5. - Györgyi

Megfizetik a dopping árát

"A kerékpársport megfizeti annak az árát, hogy a doppingolás kultúráját fejlesztette ki az elmúlt évtizedekben" - jelentette ki Richard Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke abból az alkalomból, hogy csütörtökön az amerikai Floyd Land
2007. szeptember 21. péntek 11:47 - Hírextra

"Most már biztonsággal állítható, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ráeszmélt, milyen súlyos a probléma. Soha nem mondtam, hogy a doppingolás kizárólag a kerékpározásra jellemző, de az biztos, hogy komolyan jelen van, és a vezetőknek az utóbbi évtizedben többek kellett volna foglalkozniuk a tiltott szerek elleni harccal" - fogalmazott Pound.

Az Egyesült Államokban egy választott bíróság bűnösnek találta Landist a tavalyi Touron elkövetett doppingvétség miatt, és kétéves eltiltással sújtotta. A magát továbbra is ártatlannak valló kerekes a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezhet.

A Tour de France szervezői üdvözölték a döntést. Christian Prudhomme versenyigazgató kijelentette: Landis nem bajnoka a 2006-os viadalnak, az új győztes az eredetileg második helyen végzett spanyol Oscar Pereiro Sio.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását