2024. március 29. - Auguszta

Gyurcsány, ha kell, tanúskodik

A miniszterelnök kész tanúskodni, ha a Zuschlag-ügyben beidézik . Gyurcsány Ferenc pénteken újságírók előtt úgy nyilatkozott, hogy ha a szükséges, áll a hatóságok rendelkezésére.
2007. szeptember 21. péntek 18:07 - Hírextra

"Nem szabad takargatni ezért arra kérem az összes volt sport és ifjúsági minisztert és a tárca vezető politikusait, hogy mindenben álljanak a hatóságok rendelkezésére az ügy tisztázása érdekében" - szögezte le a kormányfő, egykori sportminiszter.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: továbbra is azt kérik Zuschlagtól, aki az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének alelnöke, hogy az eljárás végéig függessze fel párttagságát, mert nem szeretnék, ha "ez a mosrális vita árnyékot vetne az MSZP-re" - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök megerősítette, hogy mindent meg kell tenni az igazság kiderítése érdekében. Szerinte nem lehet kettős mércével mérni, minél hamarabb ki kell derülnie, hogy történt-e jogsértés vagy sem és ennek érdekében minden eszközzel segíteni kell a vizsgálatot.

Zuschlag János szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem megfelelően használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, nem létező alapítványok számára igényeltek állami támogatásokat. Az alapítványok pénzének nagy részével nem tudtak elszámolni. Zuschlagot szerdán az ügyészség őrizetbe vette, pénteken, 30 napra, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja.

Arra a kérdésre, hogy sportminisztersége idején volt-e rálátása esetleg a kérdéses pályázatokra a kormányfő úgy válaszolt: "a döntési folyamat egésze olyan volt mint általában a pályázatoknál lenni szokott."

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását