2024. április 19. - Emma

Zuschlag azonnal mondjon le!

Az MSZP vezetése azt szeretné, ha Zuschlag János mihamarabb lemondana párttagságáról - ezt a párt elnökhelyettese mondta pénteken a kormányszóvivői tájékoztatón. Szekeres Imre hozzátette: eddig nem tudtak beszélni a letartóztatott politikussal, mert erre
2007. szeptember 21. péntek 16:22 - Hírextra

A párt helyettes vezetője fontosnak nevezte, hogy az ügyben érintett másik négy baloldali politikus már kérte tagsága felfüggesztését, amíg az ügy lezárul. Szekeres Imre hozzátette: a párt minden tagjának figyelembe kell vennie azt az erkölcsi mércét, amelyet egy baloldali szociáldemokrata párt jelent.

Az MSZP Országos Elnöksége csütörtökön kérte fel Zuschlag Jánost, hogy ügye megnyugtató tisztázásáig függessze fel párttagságát. Katus Ferenc, Kullai Tamás, Krausz Csaba és Marsovszky Balázs, akik szintén gyanúsítottjai a Zuschlag ügynek, már kérték párttagságuk felfüggesztését. Az MSZP elnöksége ezt tudomásul vette. Közleményük szerint így a politikusokat ért gyanúsítás nem vethet rossz fényt a pártra.

Zuschlag János szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem megfelelően használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, nem létező alapítványok számára igényeltek állami támogatásokat. Az alapítványok pénzének nagy részével nem tudtak elszámolni. Zuschlagot szerdán az ügyészség őrizetbe vette, pénteken, 30 napra, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását