2024. május 6. - Ivett, Frida

A romák az oktatással és a munkával kampányolnak

Az MCF Roma Összefogás Párt programjának középpontjában a minőségi oktatás, a munka és a béke áll - mondta Orsós Rita, a párt európai parlamenti listájának második helyén álló képviselőjelölt szerdán Szekszárdon.
2009. május 27. szerda 17:48 - HírExtra
Mi, romák szeretnénk nyugodt, békés körülmények között élni a mindennapjainkat, ezért az MCF összefogásra szólítja fel az összes, magát cigánynak valló és cigányságot szerető embert - mondta sajtótájékoztatón a párt 30 éves zalaegerszegi képviselőjelöltje.

Azt szeretnénk, - folytatta -, hogy az iskola olyan színtér legyen, ahová a többségi társadalom gyermekei és a roma gyermekek is szívesen járnak; "nekünk jogunk van ott lenni" - emelte ki.

Hangoztatta: nem igaz, hogy a romák munkakerülők, dolgozni szeretnének, és szeretnek is dolgozni. Nap mint nap járja a romatelepeket - mondta - és azt tapasztalja, hogy az emberek reményvesztettek, mert elküldik őket a munkahelyükről.

A magát a beás népcsoporthoz tartozónak valló képviselőjelölt fontosnak nevezte, hogy európai uniós pályázatok forrásai jussanak el a mélyszegénységben élőkhöz is, ami ma már nem csak a romákat érinti.

Jogunk van a békéhez, a munkához, a biztonsághoz - hangsúlyozta.Orsós Rita az MCF várható választási eredményéről nem kívánt szólni. Azt mondta: "Hiszek abban, hogy felfigyel a roma társadalom arra, hogy végre egy roma párt listát tud állítani."

Sárközi Károly, a párt Tolna megyei elnöke a sajtótájékoztatón az abádszalóki romákat ért szerda hajnali támadással kapcsolatban azt mondta: "ma a Magyar Köztársaságban senki nem tudja garantálni a romák biztonságát".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását