2024. április 24. - György

Utasbarát a BKV

Ebben az évben már 60-nál is több olyan intézkedést hozott a BKV, amellyel az utasok kényelmét akarták szolgálni. A közeljövőben nagyobb horderejű változtatásra nem készülnek, kisebb átalakítások azonban szinte biztosan lesznek.
2007. szeptember 20. csütörtök 07:42 - Hírextra
A BKV-nak több lehetősége is van arra, hogyan szolgálja ki az utasok igényeit - mondta el a Független Hírügynökségnek Kiricsi Karola, a közlekedési társaság szóvivője. Egyik ilyen, hogy a kapacitásokat átcsoportosítják, azaz a terheltebb vonalakra csúcsidőszakban több járműt vezényelnek, esetleg a szóló buszokat felváltják a csuklósak. Változtatni szoktak a menetrenden akkor is, hogyha például egy új, nagy forgalmú bevásárlóközpont vagy egy lakópark épül fel.

Idén eddig 63, úgynevezett utasbarát intézkedést történt - hangsúlyozta a szóvivő. Az egyik legnagyobb fejlesztés a budai villamosforgalom reformja volt, kialakítottak ugyanis egy új gerincvonalat, amely észak- és dél-Buda között egy átszállásmentes utazást biztosít. A másik nagy változtatás a XVI. kerületi autóbusz-forgalom teljes reformja: itt újragondolták a teljes vonalhálózatot, ráadásul elindult egy három kerületet összekötő busz is.

Kiricsi Karola szerint intézkedéseik után sok dicséretet kaptak az utasoktól levélben és az ügyfélszolgálatokon is.

A közeljövőben egyébként nagyobb horderejű változtatásra nem készülnek, kisebb intézkedések azonban biztosan lesznek - fogalmazott a szóvivő.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását