2024. április 19. - Emma

Nincs szó koalíciós szakításról

A szocialistákkal folyó egyeztetések nem vezethetnek koalíciós szakításhoz, mert az együttműködésben és a megfelelő modell megtalálásában hiszek - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke, gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön Kiskunfélegyházán az MTI-
2007. szeptember 20. csütörtök 19:28 - Hírextra

A baj úgyis eljön magától, minek siettetni. Ezért nem azon gondolkodunk, mi van, ha nem sikerül megállapodnunk, hanem azon, hogyan sikerül megállapodni - fogalmazott a liberális pártelnök arra a kérdésre, felvetődött-e a koalíció felmondásának lehetősége, ha a szocialistákkal nem sikerül az egészségügyi reform folytatásában megállapodni.

Kóka János hangsúlyozta: a hétfő éjszakába nyúló e heti egyeztetésen abban állapodtak meg az MSZP-vel, hogy semmilyen információt nem hoznak nyilvánosságra.

"Csak annyit tudok mondani, hogy biztató, ami ott történt és a megállapodás irányába mozdult" - fűzte hozzá.

A pártelnök reményét fejezte ki, hogy a várhatóan hétfőn folytatódó egyeztetéseket hamarosan le tudják zárni. Kóka János szerint az új egészségbiztosítási modellben senki sem marad ki az ellátásból, nem lesz járulékbefizetési többletkötelezettség, nem kell pluszpénzt fizetni a biztosítóknak, mindenki, aki most biztosított, továbbra is biztosított marad.

Az SZDSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy a liberális párt Országos Tanácsának (OT) szombati ülése nagyjából egy évvel azt követően lesz, hogy 2006-ban, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után bizalmat szavaztak a miniszterelnöknek.

"Azért tettük, mert azt mondtuk, hogy a reformok végig vitele a Szabad Demokraták Szövetségének legfontosabb feladata" - mondta Kóka János. A pártelnök szerint a június végi koalíciós megállapodás-kiegészítés és annak végrehajtása, amely az egészségügyben és a többi területen nyomon követhető, kifejezetten biztató.

Kóka János bezárta a pártja által szervezett Liberális Hét vidéki rendezvénysorozatát, amelynek Bács-Kiskun megyei központja Kiskunfélegyháza volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását