2024. április 25. - Márk

Félezer radikális a Hősök terén

Mintegy ötszázan gyűltek össze szombat délután négy órára a budapesti Hősök terén, ahol a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom felhívására több radikális csoportosulás tart tüntetést a Magyar Demokratikus Charta és a cigányszervezetek demonstrációja ellen - jele
2008. szeptember 20. szombat 16:30 - Hírextra
Vona Gábor, a Jobbik elnöke a téren elmondott beszédében kiemelte: aki az SZDSZ-szel kezet fog, az a magyarság ellen van, mert "Magyarország a magyaroké". Úgy fogalmazott: pártja nem öt százalékkal készül a parlamentbe, hanem az ország sorsát irányító erőként.

A tüntetők a későbbiekben a tervek szerint átvonulnak az Andrássy úton haladva a Szabadság térre.

A Hősök terének középső részét, ahol a demonstrálók árpádsávos és nemzeti színű zászlók alatt gyülekeznek, kordonokkal vette körbe a rendőrség.

A kordonokra a tüntetők plakátokat ragasztottak. Ezeken egyebek mellett az olvasható: "Követeljük a parlament feloszlatását!"; "Gyurcsány, takarodj!"; "Nemzetáruló, tolvaj banda".

A vasrácsokkal körbezárt részen nagyméretű színpadot állítottak fel a szervezők. A színpadon a 15 órára meghirdetett gyülekező óta szónokok mondtak beszédet, továbbá a Magozott cseresznye és a Romantikus erőszak nevű zenekar játszott.

A tér négy sarkán rendőrök állnak teljes menetfelszerelésben, a környező utcákban több száz rendőr várakozik.

A helyszínen az MTI tudósítóinak jelentése szerint sok a kopasz, bakancsos fiatal, olyat is látni, aki horogkeresztes karszalagot visel. Többeknél jobbikos lobogó van.    

A Hősök tere környékén a forgalom zavartalan, nincs torlódás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását