2024. május 8. - Mihály

35 millió eurós végkielégítés?

Brit lapértesülések szerint 35 millió eurós végkielégítést is kaphatna José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának távozó vezetőedzője.
2007. szeptember 20. csütörtök 19:21 - Hírextra

A portugál szakember szerződése 2012. június 30-ig szólt. A BBC úgy tudja: a tréner és a klub vezetői már hetek óta egyeztetnek arról, hogy milyen összeget vehet fel Mourinho, ha el kell hagynia a Chelsea-t. A 35 millió akkor járt volna, ha menesztik, a londoni klub közleménye szerint azonban a szerződésbontás közös megegyezéssel történt.

A dpa német hírügynökség összegyűjtötte Mourinho legkülönösebb nyilatkozatait a Chelsea vezetőedzőjeként.

"Megkérem Önöket, ne tartsanak arrogánsnak, de megnyertem a Bajnokok Ligáját, ezért joggal tartom különleges embernek magam." (2004. június, bemutatkozó sajtótájékoztató a Chelsea szakvezetőjeként.)

"Ha könnyű feladatot szerettem volna, akkor maradok a Portónál, ahol gyönyörű kék szék és a Bajnokok Ligája-trófea volt az irodámban és Isten után bennem hittek a legtöbben Portugáliában." (2004. július: egy átlagos sajtótájékoztatón.)

"Jobban félek a madárinfluenzától, mint a labdarúgástól. Hiszen mennyire fontos a futball az élethez képest?" (2006. április)

"Nézzék meg a frizurám! Készen állok a háborúra." (2006. augusztus, frizuraváltás után.)

"Makelele nem labdarúgó, hanem egy rabszolga." (Üzenet Raymond Domenechnek, a francia válogatott szövetségi kapitányának, aki Mourinho kérésére sem mondott le a futballista szerepeltetéséről az Európa-bajnoki selejtezőkön.)

"Azok után, ami ebben a szezonban történt, és ez nem volt kevés, úgy gondolom, hogy szépen tudok veszíteni." (2007. május.)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását