2024. május 24. - Eszter, Eliza

Nem volt rendbontás

Egyszer sem kellett beavatkozniuk a rendőröknek, rendben befejeződött a hétfői Kossuth téri demonstráció - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az utolsó tüntetők nem sokkal éjfél után hagyták
2007. szeptember 18. kedd 08:06 - Hírextra
Az őszödi beszéd kiszivárgásának egy éves évfordulója alkalmából tiltakozók a budapesti Corvin közben kezdtek gyülekezni hétfőn délután négy órakor. Innen legalább ezer ember indult a Blaha Lujza téren, az Astorián és a Deák Ferenc téren át a Parlament elé.

A Kossuth téren már csaknem hatezren tüntettek. Kormányellenes jelszavakat skandáltak és a miniszterelnök lemondását követelték. A teret a rendezvény idejére lezárták, a 2-es villamosok, a 70-es és a 78-as trolik nem közlekedtek.

Este hét óra körül az a hír terjedt el a tüntetők között, hogy blokád alá vonják a minisztériumokat és a Parlamentet is. A tervből később semmi nem lett. A téren közben jelentős rendőri erők vonultak fel. A Független Hírügynökség helyszínen lévő tudósítója szerint több száz rendőr volt a Kossuth téren és környékén.

Este kilenc körül csaknem száz tüntető vonult a Parlament északi kapujához, ahol a kihajtó képviselők autói próbálták üvegekkel megdobálni. A járműveket rendőrök sorfala védte, azonban az egyik autót ennek ellenére eltalálta egy italosüveg. A jármű nem állt meg.

Eközben a Kossuth téren fogyatkoznak a demonstrálók. Az esti 5-6 ezres tömegből tíz órára pár százan maradtak.

Hétfő éjfélkor véget ért a Kossuth téri tüntetés. Az őszödi beszéd egy éves évfordulóján megtartott demonstráción a Gyurcsány-kormány lemondását követelő résztvevők a székely és a magyar himnusz eléneklése után hazamentek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását