2024. április 25. - Márk

Balatonring: újabb kemény menet

A balatonring beruházói szerint a Magyar Fejlesztési Banktól várt 15,3 milliárd forintos hitelt kemény piaci feltételekkel kapják a beruházók, annak feltétele többek között az 5,34 milliárd forintos önerő, fedezete pedig a felépülő pálya.
2010. február 27. szombat 09:42 - HírExtra
A pénteken az MTI-hez eljuttatott, az Index hírportálon e témában megjelent cikk állításait vitató közlemény hangsúlyozza, hogy a hitelszerződést még nem írták alá. A szerződés tervezete szerint az önerő elköltését először kivitelezői szerződésekkel, teljesítésigazolásokkal, számlákkal és átutalási bizonylatokkal kell igazolni.

Egy nemzetközi mérnökiroda ezeket megvizsgálja, a helyszínen ellenőrzi a megvalósult műszaki tartalmat. Ezután történhet bármilyen folyósítás. Az MFB mindig utólag, már megvalósult munkarészeket finanszíroz, a hitel utolsó részletének kifizetése valamikor év végén, az első verseny megtartása után, utólag várható.

A beruházók hangsúlyozzák azt is, hogy az a 20 milliárd forint, amit állami támogatásnak neveznek valójában a MotoGP nemzetközi jogtulajdonosa, a Dorna felé a Turizmus ZRt. által 10 év alatt összesen fizetett versenyszervezési szolgáltatási díj, amiért a jogtulajdonos cég ellenszolgáltatásként a versenyszervezés jogát, és egyébként nagyon magas értékű ország marketingszolgáltatást ad cserébe. Ilyen például, hogy a több mint 200 országban közvetített esemény során szinte az egész világon láthatják Magyarországról a 30 másodperces reklámfilmet, de még sok egyéb marketinglehetőséget is biztosít a szerződés.

"Ez Európa szerte bevett gyakorlata a hasonló versenyek szervezésének, mindenhol a külföldi turisták számát növelő reklámkampány szervezésére használják ezt az eseményt" - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását