2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP bízik Schmitt kérlelhetetlen következetességében

Az MSZP szerint a Fidesz nem siet megtudni, hogy az egyeztetés nélkül "áterőltetett" jogszabályai kiállják-e az alkotmányosság próbáját.
2010. július 28. szerda 17:38 - HírExtra
Tóbiás József szocialista képviselő szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében ezt annak kapcsán közölte, hogy Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatban azt írta: a házszabályban kötelezően előírt határidőn belül, augusztus 6-án írja alá és küldi el az Országgyűlés nyári rendkívüli ülésszakának utolsó ülésnapján elfogadott törvényeket az aznap hivatalba lépő Schmitt Pál köztársasági elnöknek.

A szocialista politikus közleményében feltette a kérdést: miért küldi úgy aláírásra Lezsák Sándor alelnök a törvényeket a Sándor-palotába, hogy azokat ne "az alkotmányosság őreként ismert Sólyom László", hanem Schmitt Pál jegyezhesse ellen?

Az MSZP - mint írta - reméli, hogy az elfogadott törvényjavaslatokat az új elnök is ugyanazzal a "kérlelhetetlen következetességgel" véleményezi majd, mint elődje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását