2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Napraforgó New Yorkban

Szeptember végén fiatal magyar képzőművészek, október közepén magyar építészetek mutatkoznak be az amerikai metropoliszban. November végén pedig Nádas Péter mutatja be angolul megjelenő esszé-és novellagyűjteményét New Yorkban - tájékoztatta a Független H
2007. szeptember 12. szerda 13:34 - Hírextra
A New York-i magyar kulturális bemutatkozás nyitóeseménye egy könyvpremier lesz szeptember 20-án. Krúdy Gyula: Napraforgó című munkáját John Lukacs történészprofesszor, Krúdy-specialista mutatja be az amerikai közönségnek. A kötetet John Batki fordította angolra.

Szeptember végén a Brooklyn-híd lábánál tartanak háromnapos művészeti óriásfesztivált. A Dumbo Arts Festival kiemelt vendége Magyarország. Hazánkat fiatal képzőművészek képviselik, a HINTS csoport, Eperjesi Ágnes, Nemes Csaba, Schnéemeier Andrea, Németh Hajnal és a Kétfarkú Kutya Pártként ismert utcai akciócsoport. A fesztivál részeként megnyílik majd egy rendhagyóan íncsiklandó kiállítás - a New York-i Magyar Kulturális Intézet amerikai művészeket kért föl arra, hogy a töltött káposzta "ihletésére" hozzanak létre művészeti alkotásokat.

Az október közepén induló "The Other City" című kiállítás a lakótelepek kérdését vizsgálja több New York-i helyszín bevonásával. A kiállító magyar művészek: Keserue Zsolt, Mécs Miklós, Szabó Sarolta és Erhardt Miklós.

November elején jelenik meg Nádas Péter válogatott esszé- és novellagyűjteménye angolul. A New York-i Magyar Kulturális Intézetben író-olvasó találkozóval egybekötött könyvbemutatót tartanak a hónap elején.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását