2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megkezdődött a Szenvedélyek Napja

Évente mintegy kilencezren vesztik életüket az Európai Unió tagállamaiban és Norvégiában túladagolás, mérgezés és úgynevezett hirtelen droghalál következtében.
2008. november 21. péntek 13:14 - Hírextra
Az elmúlt évek tendenciái alapján látható, hogy az országok zömében stabilizálódott vagy csökkent a kábítószer-használat következtében elhunytak száma. Magyarországon is enyhe csökkenés volt tapasztalható az utóbbi három évben: 2006-ban 25, 2007-ben 24 közvetlen illegális szer okozta haláleset történt - tájékoztatta az MTI-t Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, aki pénteken megnyitotta a Szenvedélyek Napját az Erzsébet téri Gödör Klubban.

Az eseményt immár tizedik alkalommal rendezik meg, kezdetektől fogva azzal a céllal, hogy ledöntsék a tabukat és olyan témákról essen szó, mint az anorexia, a kábítószer, az alkoholizmus vagy a dohányzás. A kezdeményezést a Sziget Kulturális Szervezőiroda és a Félúton Alapítvány indította útjára.

A rendezvény idei mottója maga a szenvedély. "Szeretnénk a szenvedélyeknek a pozitívumait is bemutatni, hiszen a szenvedély nem csak rossz lehet, hanem jó is, sőt szerintünk ez mozgatja a világot" - fogalmazott Horváth Veronika, szervező.

Ez a szemléletmód helyet kapott a programokban is: az egésznapos ingyenesen látogatható eseményen az érdeklődők részt vehetnek műhelybeszélgetéseken, pszichológiai játékokban, pszichodrámában, beiratkozhatnak az Élő Könyvtárba, ahol beszélgethetnek olyan emberrel, aki jelenleg is alkoholproblémákkal küzd, de olyannal is, akinek már sikerült leszoknia. Összesen 45 témakörben "kölcsönözhetnek" ki élő személyt.

Az esemény megnyitóján jelentős számban vettek részt szakközép- és főiskolás diákcsoportok, köztük többen az interneten már ismerték egymást, mert részt vettek a Szenvedélyek Napja Game of Alternatives című vetélkedőjén, de személyesen most találkoztak először.
Az esemény a 21 órakor kezdődő Copycon, majd Irie Maffia koncerttel zárul. A részletes program a www.szenvedelyeknapja.hu című honlapon érhető el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását