2024. május 6. - Ivett, Frida

Külügyminiszteri találkozó Washingtonban

Az Egyesült Államokba utazik a hét második felében a magyar külügyminiszter. Göncz Kinga csütörtökön és pénteken Washingtonban tárgyal kormányzati vezetőkkel, köztük Condoleezza Rice külügyminiszterrel.
2007. szeptember 11. kedd 16:26 - Hírextra
A magyar Külügyminisztérium közleménye szerint "a tárgyalásokon a felek minden bizonnyal érinteni fogják azt a pozitív szerepet, amelyet Magyarország a transzatlanti közösség által vallott értékek közvetítésében, így a demokrácia-támogatási tevékenységben felvállalt. Ugyancsak napirenden szerepel annak megvitatása, hogy a magyar és az amerikai diplomácia hogyan járulhat hozzá a legeredményesebben térségünk biztonságához, politikai és gazdasági stabilitásához."

A találkozón várhatóan értékelik a vízumügyben történt legutóbbi fejleményeket. A külügy közleménye úgy fogalmaz: Göncz Kinga "fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy a vízummentességi program feltételeit módosító törvény mindkét fél elé komoly feladatokat állít, amelyek teljesítéséhez további konstruktív együttműködésre lesz szükség a két ország között."
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását