2024. május 9. - Gergely

Késik a szolnoki művészeti szakközépiskola indulása

Kellő jelentkező hiányában az idei tanévben nem, csak a tervezettnél egy évvel később, jövő szeptemberben indul a művészeti szakközépiskola Szolnokon - közölte a Szolnoki Művészeti Egyesület elnöke hétfőn az MTI-vel.
2007. szeptember 10. hétfő 19:16 - Hírextra

Az induláshoz minimálisan 20 fiatallal számoltunk, de csak tizenöten jelentkeztek, többségében a grafikus és a festő szakra, velük egy éves előkészítő tanfolyam keretében foglalkozunk - tette hozzá Pogány Gábor Benő szobrászművész, az iskola művészeti vezetője. Mint megjegyezte, okulnak a tapasztalatokból és jövőre nem augusztusban, hanem már jóval korábban hozzáfognak a művészeti képzés hirdetéséhez.

A Spiritusz nevet viselő intézmény leendő működtetői, a debreceni székhelyű Magyarországi Magiszter Alapítvány és a Szolnoki Művészeti Egyesület nem mondtak le céljukról, hiszen az ország első, több mint 100 éves művésztelepével rendelkező városban jelenleg az alapfokú művészeti iskolát végzett, tehetséges fiataloknak nincs továbbtanulási lehetőségük - hangsúlyozta Pogány Gábor Benő.

Az egyes szakok - festő, grafikus, szobrász, keramikus, fotográfus és táncos - jövőre is csak megfelelő számú jelentkező esetén indulnak. A hallgatók a képzés végén államilag elismert középfokú vizsgát tesznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását