2024. április 29. - Péter

MSZP: A Fidesz lesz a vezető hatalmi erő

A Magyar Szocialista Párt alelnöke szerint Magyarország vezető hatalmi erejét 2010 után a Fidesz és Orbán Viktor fogja adni; Ujhelyi István a szombati Népszavában megjelent interjúban azt mondta, ha az MSZP így folytatja, már nem marad újjáépíthető párt.
2009. június 20. szombat 09:48 - HírExtra
A politikus szerint az MSZP július 4-i kongresszusán két lehetőség közül kell választani: határozni kell, hogy az eddigi vagy új pártvezetéssel vágnak neki a következő időszaknak. Úgy vélte, ha új pártvezetés kezd hozzá a 2010-es választás előkészületeihez, akkor az újdonság ereje voksokat is hozhat. A másik lehetőség, hogy a nemrég nagy többséggel megválasztott pártvezetés - amelynek ő maga is tagja - csak az országgyűlési választás után adja át mandátumát a kongresszusnak. "Amiről itt szó van, azt inkább hitvitának és útkeresésnek nevezném, nem generációs vagy hatalmi kérdés a párton belül. Ez két politikai irány közötti döntést is jelent, és a variációkat hiba lenne mixelni"  - mondta. 
    
Ujhelyi - aki a párt keddi elnökségi ülésén maga kezdeményezte, hogy az országos vezetés a kongresszuson kérjen bizalmi szavazást - a lapnak leszögezte: nincsenek személyi ambíciói. 
    
Hangsúlyozta, hogy ha a kongresszus a vezetés cseréje mellett dönt, akkor is ragaszkodni kell két sarokponthoz: az egyik, hogy a pártnak támogatnia kell a válságkezelő kormány intézkedéseit, a másik, hogy az MSZP nem hullhat darabokra, vagyis bármi is lesz a kongresszusi döntés, azt tudomásul kell venni.
    
Az országgyűlési választási esélyekkel kapcsolatos kérdésre Ujhelyi István kijelentette: Magyarország vezető hatalmi erejét 2010 után a Fidesz és Orbán Viktor fogja adni. "Nekünk az a dolgunk, hogy 2010 őszén az önkormányzati választásokon a polgármestereink jól szerepeljenek, 2014-ben, a következő parlamenti választásokon pedig a lakosság úgy gondoljon vissza ránk, mint egy olyan kormányzóképes erőre, amely jókor, jó ritmusérzékkel képes vállalni a nehéz döntéseket" - mondta az MSZP alelnöke a Népszavának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását