2024. április 20. - Tivadar

Kóka a Nabucco-gázvezetékről

Magyarország szilárdan elkötelezett a Nabucco-gázvezeték megépítése mellett, jelentette ki Kóka János kedden. A gazdasági miniszter ezt az Európai Unió által támogatott fölgáz-vezetékről pénteken tartandó értekezlet előtt mondta újságíróknak.
2007. szeptember 11. kedd 19:30 - Hírextra
A Nabucco-vezeték a Kaszpi-tenger térségéből Oroszország megkerülésével Törökországon keresztül szállítaná a gázt az Unió országaiba. A terv lényege, hogy csökkentse az EU függőségét Oroszországtól.

"A konferencia egyik célja éppen az, hogy demonstrálja Magyarország elkötelezettségét az alternatív lehetőség, vagyis a Nabucco-vezeték mellett", jelentette ki a minisztériuma nevében nyilatkozó Kóka János.

Kóka elismerte, hogy "hiba" volt nem eléggé támogatni korábban a Nabucco-tervet. Túl gyakran ismételgettük, hogy a Nabucco-terv csak álom, és ezzel hozzájárultunk ahhoz, hogy a terv csakugyan csupán álom maradjon - mondta Kóka.

Az ellenzék korábban heves támadásokat intézett Gyurcsány Ferenc néhány korábbi nyilatkozata miatt, úgy értelmezve azokat, hogy a magyar kormány és a Gazdasági Minisztérium az EU-s Nabucco helyett inkább az Oroszország által tervezett Kék Áramlat nevű földgázvezeték megépítését tartaná kívánatosnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását