2024. május 2. - Zsigmond

A föld alatt várják a világvégét

Beásta magát a föld alá 29 ember, ott várja a világvégét az oroszországi Penza közelében, s azzal fenyegetőzik, hogy ha kifüstölik őket, felrobbantják magukat.
2007. november 15. csütörtök 16:47 - Hírextra

Mindez Poganovka falu mellett történik. A szekta vezére az ottani Pjotr Kuznyecov. A 43 éves, egyetemet végzett férfi nős, van egy 18 éves fia, és okosnak tartják, de hirtelen vallási hóbortba esett. Imaházat nyitott, s kezdtek köré gyülekezni a hívek a volt Szovjetunó egész keleti részéről, beleértve Moszkva környékét is. Másfél éve elkezdték vásárolni a házakat a faluban. Csendesen viselkedtek, bár gyerekeiket nem engedték iskolába, és nem álltak munkába sehol, biztos valaki eltartotta őket - mondják a falubeliek.

Tavasszal az imaház ajtajára kiírták: Elnézést, hallgatási fogadalmat tettünk. Akkortájt tiltotta meg Pjotr híveinek, hogy érintkezzenek a rokonaikkal.

Nem sokkal később bejelentette: 2008 májusában lesz a világvége, de ő tudja, hogyan lehet megmenekülni. A szekta tagjai hozzáláttak a felkészüléshez: kiástak egy barlangot, ahová októberben be is költöztek gázpalackokkal, benzinnel, tartalékokkal. Azóta ott várják a világvégét.

A barlanglakók zömmel nők, négy gyerek van köztük, egy másféléves és három iskoláskorú. Nem tudni, mekkora a barlang, a hőmérséklet úgy 12-17 Celsius-fok lehet benne.

Először egy moszkvai asszony fújt riadót, mert nem tudta elérni édesanyját, aki elutazott "Pjotr atyához". Odautazott maga is, s amikor anyját nem találta sehol, fellármázta a rendőrséget, így derült ki a dolog.

Amikor a szekta tagjait megpróbálták kicsalogatni, azok befalazták a bejáratot, és közölték, hogy ha nem hagyják őket békén, felrobbantják magukat: a gázpalackok akkorát szólnak majd, hogy még.
Közben pedig egyre érkeznek a faluba az "igazi keresztény hit" hívei - így nevezi magát a szekta. Hárman meg is próbáltak beköltözni a barlangba, de a rendőrség megakadályozta. Poganovkában az a hír járja, hogy a felszínen maradt hívek a falu egyik házában imádkoznak, hogy csatlakozhassanak barlangbeli társaikhoz.

Pjotr atya nincs köztük, őt őrizetbe vették és próbálják észre téríteni. Nemrég Fehéroroszországban is őrizetbe vette a KGB, mert semmiféle irat nem volt sem nála, sem fiánál. Akik találkoztak vele, azt mondják, furcsa, mélyen ülő szemei mintha befelé néznének. És a jelek szerint arrafelé is sok követője van: amíg őrizetben volt, naponta asszonyok hoztak neki ennivalót.

A hatóságok egyelőre nem tudnak mit kezdeni. Az illetékes ügyészség emberei a befalazott bejáraton át próbálnak szót érteni a bentiekkel, hogy legalább a gyerekeket engedjék ki. Egyelőre mindenki jól van a barlangban - mondták.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak "az állampolgárok személyiségét és jogait sértő egyesülés szervezésére" vonatkozó paragrafus alapján: a kiszabható büntetés legfeljebb 200 ezer rubel, vagy három év szabadságvesztés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását