2024. április 25. - Márk

A református egyház az egészségbiztosításban?

A református egyház levélben kereste meg az Egészségügyi Minisztériumot, arról érdeklődve, milyen feltételekkel lehetne az egészségbiztosítási pénztárak befektetője. Erről Bölcskei Gusztáv református püspök nyilatkozott szerdán az MR1 - Kossuth Rádió Esti
2008. február 7. csütörtök 07:37 - Hírextra

"Először kaptunk egy rövid elutasító választ, aztán egy hosszú elutasító választ, magyarul nem ismerhettük meg azt a feltételrendszert, amelyek alapján ezek a pénztárak működni fognak" - közölte a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

A tudósítás szerint a lelkészi elnök úgy vélte, mindez nem idegen az egyháztól, hiszen jelenleg is működik saját lelkészi nyugdíjintézetük.

Az MTI az ügy további részletei iránt érdeklődve megpróbálta elérni Bölcskei Gusztávot és az Egészségügyi Minisztériumot is, de az esti órákig nem járt sikerrel.

A nap folyamán a lelkészi elnök a Munkástanácsok Országos Szövetségének, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének, a Liga Szakszervezeteknek és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének képviselőjével közösen vett részt egy megbeszélésen.

Bölcskei Gusztáv a tanácskozás után azt mondta: a Magyarországi Református Egyház fenntartását fejezi ki az egészségügyi magánbiztosítókkal szemben, mert azok nem a társadalmi szolidaritás elve alapján szerveződnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását