2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az utóbbi tíz év legsúlyosabb kritikája

A Fidesz szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) most fogalmazta meg az utóbbi 10 év legsúlyosabb kritikáját a költségvetés végrehajtása kapcsán. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke példátlannak nevezte szerdai sajtótájékoztatóján, hogy a büdzsé 40 százalékkal t
2007. szeptember 5. szerda 12:03 - Hírextra
A 139 százalékos hiányról Kovács Árpád ÁSZ-elnök úgy nyilatkozott: a költségvetés "elszállása döbbenetesen nagy". A Fidesz volt pénzügyminisztere szerint a "reményekből és nem a valóságból" kiinduló költségvetéstervezés azt bizonyítja, hogy a kormány a büdzsével is hazudott az országnak.

Mindez azt jelenti, hogy a kormány nem tudja menedzselni az országot, tehát alkalmatlan - vonta le a következtetést Varga Mihály.

Az ÁSZ súlyos kifogásokkal illette az ÁPV Zrt. tavalyi tranzakcióit is. Varga szerint az is példa nélküli, hogy a számvevők egyetlen szabályos ügyletet se találjanak egy egész évben. (A PM a jelentésben foglaltakat tudomásul vette, de az elmarasztalás indokait vitatja - derül ki a jelentésből.)

A vagyonkezelő Fidesz által delegált felügyelőbizottsági tagja mindenesetre vizsgálatot fog kezdeményezni a testületben, az ellenzéki párt pedig azt várja el a kormánytól, hogy amíg ez nem fejeződik be, addig állítsanak le minden privatizációs tranzakciót.

Varga úgy látja, hogy már napi finanszírozási nehézségek vannak az országban, ezt bizonyítja, hogy a Magyar Államkincstár egy hetes késéssel utalja át a fővárosi közalkalmazottak bérét, amiről a Magyar Nemzet írt szerdán. A Független Hírügynökség kérdésére azt mondta, hogy nem akar elhamarkodott következtetést levonni, de nem tudja elképzelni miféle technikai hiba lehet a bérszámfejtésben. Szerinte a hét napig visszatartott pénz hatalmas kamatbevétel a költségvetésnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását