2024. március 29. - Auguszta

Eltörölhetik a halálbüntetést

Az Európai Unió október 9-én ünnepélyes nyilatkozatot készül kiadni a halálbüntetés eltörléséről, ám az erről szóló tárgyalásokon Lengyelország jelezte, hogy további vitát tart kívánatosnak. Az EU tagállamok, az Európai Bizottság és az Európai Parlament,
2007. szeptember 5. szerda 12:09 - Hírextra
Elvileg mind az Európai Tanács, mind az uniós tagság feltétele a halálbüntetés alkalmazásának megtiltása, ám a konzervatív lengyel kormány - az elnök támogatásával - többször is a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazta.

Az ünnepélyes nyilatkozatról szóló brüsszeli tárgyalások kezdetben rutinjellegűnek tűntek, ám a varsói kormány láthatóan jelét kívánja adni annak, hogy az élethez való jog tiszteletben tartását is hangsúlyozni kell - azaz az abortusz és az eutanázia betiltását akarja. Bár megfigyelők szerint a lengyelek végül úgyis beadják derekukat, és különvéleményük hangoutatása inkább a hazai, belpolitikai érdekeket szolgálja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását