2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A válság banki veszteségei mégsem szörnyűek

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) mostani becslései szerint a válságból adódó globális veszteségek kisebbek a korábban valószínűsítettnél: az IMF szerint 2,28 ezer milliárd dollár lesz a végső összeg, és ez 553 milliárddal alacsonyabb a tavaly októberi előrejelzésnél.
2010. április 20. kedd 18:01 - HírExtra
Ebből a banki veszteségeket most 885 milliárd dollárra becsli az IMF, tavaly októberben még 1,03 ezer milliárd dollárt várt.Az IMF a korábban vártnál alacsonyabb veszteségeket a gyorsabb világgazdasági kilábalásnak tulajdonítja. Az Egyesült Államokban a rossz hitelekből adódó, korábban becsült veszteségeket az IMF 10,0 százalékkal alacsonyabbra, 588 milliárd dollárra módosította, az értékpapír-befektetések veszteségbecslését 20,2 százalékkal, 296 milliárd dollárra csökkentette.

Az IMF Európában a görög válságot, az Egyesült Államokban továbbra is az ingatlanpiac helyzetét ítéli a legfőbb kockázatnak, miközben az ingatlanpiaci hitelezést Európában is nagy kihívásnak tekinti a banki oldalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását